Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

Rehabiliteringsforløb

Det er visitationen, der bevilger et rehabiliteringsophold, på baggrund af dit samlede fysiske- og eller psykiske funktionsniveau. Formålet med rehabilitering er at forbedre dit funktionsniveau. Rehabiliterende indsatser vil samtidig sigte mod at forebygge og reducere risiko for yderligere funktionstab. Inden for de første par uger, vil vi tværfagligt vurdere, om rehabilitering er mest hensigtsmæssig på rehabiliteringscenteret eller i dit egen hjem. Når du tilbydes et ophold på Furesø rehabiliteringscenter, henvises du med et visiteret formål med opholdet. Dette formål vil være individuelt ud fra din situation og funktionsniveau. Under opholdet på rehabiliteringscenteret vil vi samarbejde med dig om, at opnå de fastsatte målsætninger.

Læs om forløb her

Rehabilitering dækker over den samlede indsats, der skal til for at du kan leve et så selvstændigt og meningsfuldt liv som muligt. Rehabilitering er dermed ikke kun understøttet af genoptræning med terapeuter men også i forbindelse med f.eks. personlig pleje og måltider.

På rehabiliteringscenteret arbejder vi ud fra Sundhedsstyrelsens definition på rehabilitering og vi rehabiliterer hele døgnet. Rehabilitering indeholder både træning med terapeuter og medinddragelse i kendte daglige aktiviteter som bad, måltider, påklædning og forflytninger.

Læs mere om den rehabiliterende tilgang på sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du kan finde link til WHO's definition på rehabilitering og øvrigt materiale omkring kommunal rehabilitering af borgere.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Målsætningsmøde

Vi afholder målsætningsmøde 3-4 dage efter din ankomst til rehabiliteringscenteret. Her vil deltage en fys-/ergoterapeut og en sygeplejerske/SOSU-assistent. Dine pårørende kan evt. deltage. På målsætningsmødet afklarer vi hvordan vi sammen kan understøtte din rehabilitering. Udviklingen i dit forløb vil være påvirket af din deltagelse i egen rehabilitering.

For at rehabilitering kan opnås kræves der medinddragelse fra dig under dit ophold. Din deltagelse i daglige aktiviteter og din motivation for genoptræning vil have stor indflydelse på effekten af dit ophold.

Vi hjælper med vejledning til træningsøvelser og deltagelse i daglige gøremål med udgangspunkt i dit funktionsniveau.

Statusmøde

Inden for de første to uger at dit rehabiliteringsophold, vil det blive vurderet om det er relevant med et statusmøde.

Hensigten med et statusmøde er, at afklare din videre rehabilitering og evaluere på din proces under dit ophold.

Afhængigt af din udvikling i rehabiliteringsprocessen og samlede situation, vil vi afklare hvorvidt din rehabilitering fortsat skal varetages på vores center eller om rehabilitering skal varetages i eget hjem blandt velkendte omgivelser.

På statusmøderne deltager oftest en terapeut, sundhedspersonale, visitator, dig selv og gerne en pårørende. Primære formål med mødet, er at afklare hvad der skal ske når dit ophold ophører på rehabiliteringscenteret.

På et statusmøde vil vi f.eks. afdække om din situation og mobilitet har ændret sig så markant, at der er behov for hjemmebesøg inden udskrivelse. I mange tilfælde vil statusmødet medvirke til at afklare om der evt. er behov for at søge ændrede boligforhold (f.eks. plejebolig) og i andre tilfælde kan udskrivelse ske uden forudgående statusmøde på rehabiliteringscenteret. Det vil ofte være i tilfælde hvo funktionsniveau og evt. plejebehov i hjemmet (hjemmepleje/sygepleje) er fuldt afdækket og belyst under opholdet, at udskrivelse sker administrativt. 

Hvis der sker en forværring i dit helbred eller hvis en akut opstået tilstand kræver hospitalsindlæggelse, beholder du din plads på rehabiliteringscenteret i 48 timer. Overstiger indlæggelse 48 timer, vil du blive udskrevet fra rehabiliteringscenteret. Herefter vil det være visitationen, der bevilger et nyt ophold såfremt det giver mening ud fra din aktuelle situation.

Uanset årsag til udskrivelse fra rehabiliteringscenteret, vil der være behov for hjælp til at rydde stuen efter et ophold.

Indlægges du under dit ophold på rehabiliteringscenteret i mere end 48 timer, vil der være behov for hjælp fra dine pårørende til at pakke dine personlige ejendele. I tilfælde hvor pårørende ikke kan være behjælpelige med dette, vil personalet rydde din stue og opbevare dine ejendele i op til 1 uge.

Den efterladte stue skal være ryddet senest kl 10 på udskrivningsdagen. Det vil være muligt at vente i opholdsstuen på rehabiliteringscenteret, hvis der er ventetid på transport.

Det er borger og/eller pårørende der skal sikre transport fra rehabiliteringscenteret.

Kontakt

Rehabiliteringscenteret

Paltholmterrasserne 35-38
3520 Farum
rehabilitering@furesoe.dk

Ring til os

Opret nyhedsbrev eller indsend feedback

Abonner på nyt fra furesoe.dk Giv os feedback

Find os

Furesø Rehabiliteringscenter
Paltholmterrasserne 35-38
3520 Farum

Bemærk

Af hensyn til de daglige aktiviteter, træning og måltider er bedste tidspunkt for besøg efter kl. 14.

Telefon: 7216 5545

Webtilgængelighed
Tilgængelighedserklæring